Gezondheid staat voorop! Zo af en toe een nestje met een gezond teefje is wat we voor ogen hebben. We zullen dan ook bij al onze toekomstige Labradors waar we mee gaan fokken alle onderzoeken laten doen. De uitslagen daarvan kun je vinden bij de desbetreffende hond. Daarnaast willen we er naar streven dat onze Labradors voldoen aan de traditionele rasstandaard. We houden dan ook vast aan de fokregelementen van de twee rasverenigingen;

- Nederlandse Labrador Vereniging (NLV)

- Labrador Kring Nederland (LKN

Meer informatie over de rasstandaard kun je hier vinden; https://www.nlv.nu/show/keuringswedstrijden


Wij vinden het ook belangrijk dat de Labradors blijven zoals ze oorspronkelijk bedoeld zijn! Wat houdt dat in? Heel makkelijk...een 'will to please' en geschikt zijn om mee te werken. Jachttraining staat daarbij voorop en wij ondernemen dit met al onze honden. Wij zijn van mening dat als je iets onderneemt met je hond je de mooiste relatie krijgt tussen baas en hond...en dat is goud waard! 

"We zetten ons in voor een 'Dual Purpose' Labrador; geschikt voor show en werk met de eigenschappen; lief, mooi, energiek en passievol!" 

Heel veel dus om rekening mee te houden bij het fokken van een nestje maar ook voor de pupkopers is het heel belangrijk te beseffen dat het Labradors zullen zijn met en 'kop er op'. Je ervan bewust zijn dat het geen 'haardkleedjes' zijn en ze uitgedaagd moeten worden. Ga daarom ook eens rondkijken wat je zoal met je hond kan gaan doen bij jullie in de buurt! 

"Natuurlijk zijn niet alle pups hetzelfde en zullen er in het nest verschillende karaktertjes zijn."

De eerste 3 weken zullen in het teken staan van de moederhond en haar pups. We willen de moederhond alle rust geven om voor haar kroost te zorgen en de pups alle tijd, rust en aandacht geven om te ontwikkelen. Natuurlijk zijn jullie, als pupkopers, nieuwsgierig en dat begrijpen we maar al te goed. Door vele foto's te maken en te delen maar ook door het gebruik van een webcam kunnen jullie op afstand met ons meegenieten. Ook zijn we telefonische bereikbaar voor vragen. 

We zijn er ook een voorstander van, dat als er een nestje is en je hebt interesse in een pup, we samen gaan kijken welke pup het beste in je gezin/leven past. Vanaf de vierde week zijn jullie, als pupkoper, van harte welkom en kunnen jullie zo vaak als jullie willen op bezoek komen. Zo leren jullie ons en de pups kennen en wij jullie.

Als de pups rond de 7 weken zijn, laten we een  puppytest uitvoeren waarbij gekeken wordt hoe de pups zijn en zich gedragen in bepaalde omstandigheden. Pas daarna zal er een definitieve keuze gemaakt worden! We houden zeker rekening met jullie wensen maar willen voorkomen dat de honden niet op de passende plek zijn. Het is tenslotte de bedoeling dat iedereen gelukkig is, baas én hond, en heerlijk van elkaar kunnen genieten! 

"Het zal een 'truefriend' zijn voor hopelijk een hele lange tijd!" 

Heb je interesse of vragen neem dan gerust contact met ons op...

"Hou er alsjeblieft rekening mee dat alleen geïnteresseerden met voldoende tijd voor de opvoeding en die écht iets gaan ondernemen met hun hond in aanmerking komen voor een pup!"

 

Zoeken

Login

Copyright © 2015. All Rights Reserved.