Home

 

Wat leuk dat je onze website bezoekt en natuurlijk ben je nieuwsgierig naar wie wij zijn! Ons 'gezinnetje' bestaat uit ons tweetjes, John en Cynthia, samen met onze kat Dobby, twee dwergpapagaaitjes Laurel en Hardy en onze drie Labradors Indy, Riwka en haar dochter Kato.

"Door Indy, onze eerste lieverd, zijn wij verliefd geworden op de Labrador en genieten we elke dag een beetje meer!"

We wilden graag een energieke hond waar we heerlijk van konden genieten en mee konden gaan 'werken'. Via Ninette Haitsma hebben we kennis gemaakt met de fokster van onze twee Labradors, Ans Pieneman, en zijn we gaan houden van haar Labradors 'of the Work Fellows'.

"Een lieve, mooie, traditionele, energieke en passievolle Labrador"

Zo kwam onze eerste grote vriend Indy (Senna's Jaro of the Work Fellows) in 2009 in ons leven. Het was even wennen en moesten we onze weg vinden hoe om te gaan met een passievolle reu die een eigen willetje heeft maar ondertussen is hij onze allergrootste vriend geworden die we voor geen goud willen missen...

...een echte 'Truefriend'...

Al snel knaagde het bij ons om een tweede Labrador te mogen toevoegen in ons leven maar dan graag wel weer een 'Work Fellow' en na vier jaar ging onze wens in vervulling en kregen we een pup van Indy's zus Emma (Senna's Mola of the Work Fellows). Vanaf het begin betrokken bij het hele proces van de dracht tot en met het uitvliegen van haar nest. Op het moment dat er 1 pupje geboren was werden we gebeld en zijn we snel richting Ans gereden. Een zwart teefje was geboren, en daarbij ook onze grote wens, maar toen Emma haar 5de pupje op de wereld zette mocht ik (Cynthia) dat met eigen ogen zien en zo was mijn hart gestolen door dit kleine wondertje. Zeven weken later mochten wij, Mola's Mercy of the Work Fellows, mee naar huis nemen en noemde we haar Riwka.

Zo trots, gelukkig en blij zijn wij met onze twee zwarte Labradors waar we veel mee ondernemen. Van veel knuffelen op de bank, heerlijke lange wandelingen maken tot wekelijkse jachttrainingen bij Ninette Haitsma (NHRT). Elke dag genieten we volop en dan rijst de vraag al snel; een 3de Labrador? 

Het antwoord is vrij kort maar duidelijk JA!

Maar dan de vraag of we voor een pupje bij een andere fokker zouden gaan of dat we zelf de stap zouden nemen. We wilde graag bij dezelfde karakter eigenschappen blijven zoals die van de 'Work Fellows' en Ans was niet meer van plan een nestje te fokken. Dat is, samen met het feit dat we zo verliefd en trots zijn op Riwka, de reden om met ons eigen eerste teefje te gaan proberen om een nestje te fokken. Heel spannend want het is een hele nieuwe ervaring waar veel bij komt kijken maar met de ondersteuning van Ans durfde we het wel aan. En na alle gezondheidsonderzoeken en een ware zoektocht naar een mooie passievolle reu (Upwards Joyful Jalle) hadden wij het geluk om onze grote droom waar te mogen maken én te beleven! Op 19 April 2016 is Riwka bevallen van een prachtig mooie pup, een reutje, die onze kennelnaam leven in blaast:

"Dax St. Johns Truefriend"

Maar de wens voor een tweede teefje bleef en hebben we in 2018 nogmaals geprobeerd om een nestje te fokken met Riwka. Ditmaal kozen we voor een andere reu. De zoon van Jalle, Faraway Teal you're the Inspiration.

Op 2 mei 2018 is Riwka voor de tweede keer mama geworden en ditmaal van 5 prachtige pups! 2 Bruine reutjes, 2 zwarte teefjes en 1 bruin teefje. En dit bruine teefje zal ons leventje verrijken en noemen we haar Kato (Paddy St. Johns Truefriend).

Onze kennelnaam is in 2016 aangevraagd, door de mangel gehaald door de RvB en FCI en tot onze grote opluchtig goedgekeurd! En daarom zijn wij trots dat we vanaf 1 september 2015 onze kennelnaam:  

'St. Johns Truefriend'...

...mogen gebruiken en we hopen dan ook dat er in de toekomst lieve, mooie, traditionele, energieke én passievolle Labradors met deze naam mogen rond huppelen! De naam is gebaseerd op onze beider namen, Cynthia en John, en natuurlijk op 1 van de de voorouders van de Labrador, de St. Johns hond... 

"...en Truefriend, tja dat hoeft voor de ware Labrador liefhebber niet uitgelegd te worden!..."


 

Zoeken

Login

Copyright © 2015. All Rights Reserved.